Buna ziua dragii mei. Astazi voi aborda o tema mai putin discutata in fotografia de hobby profesionista si anume urmatorul aspect: Cat de mult poti sa intarzii cu prelucrarea si postarea fotografiilor de calatorie si de ce? Pai in primul rand sa definesc ce am vrut sa spun atunci cand am folosit termenul de fotografie de hobby profesionistă.

Prin fotografie de hobby profesionistă se intelege acea fotografie facuta de profesionist atunci cand nu este sub un contract. Pur si simplu a iesit intr-un weekend cu prietenii si a facut fotografii sau si-a fotografiat familia intr-un concediu iar apoi a prelucrat si a scos fotografiile.

la taifas

Acum o sa fac o analogie cu domeniul culinar la care ma pricep destul de bine si o sa spun urmatorul lucru: Precum carnea de vita maturata la rece, cu cat e mai veche cu atat e mai buna dar sa nu intarzii cu ea la nesfarsit. Vedeti ca la restaurantul Vacamuuu sunt niste dulapuri frigorifice in care carnea se pune la maturat si acolo veti vedea etichetarea ei cu data la care a fost pusa si cat trebuie tinuta, etc.

La fel ca si in cazul tocanitei, dupa cum povestea chef-ul de la Prima TV, maestrul Horia Vârlan, undeva la Targ de Food pe la Romexpo, tocanita e mai buna abia dupa vreo 3-4 zile de stat in frigider.

Cam asa stau lucrurile si cu fotografia de calatorie.

Asadar un termen de vreo 2-3 saptamani de la realizarea lor si pana la prelucrarea lor si a fi date prietenilor este un termen nu numai normal, dar si indicat.

Astfel cu toti isi vor reaminti cu placere weekendul petrecut cu cateva saptamani in urma si poate chiar voiau sa isi faca timp sa se gandeasca la el, pe cand daca tu vii cu pozele a doua zi parca nu mai au acealsi efect. Fotografia astfel este un mijloc de a ajuta privitorul atunci cand este etichetat sau importalizat sa isi reaminteasca clipe de viață.

Altfel stau lucrurile in cazul unui contract foto, dar despre asta vom discuta intr-un articol viitor. Lumina lina! Dragos Grijincu